Schade

Onze zorg

Schade melden

Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom helpen wij u om de schade snel en met zo weinig mogelijk bedrijfsstilstand af te handelen.

Heeft u schade neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat wij u hiermee kunnen helpen.

Probeer de schade in de tussentijd zoveel mogelijk te beperken.

Vul een schadeformulier in.
Voor een vlotte afwikkeling van de schade hebben wij zoveel mogelijk informatie en uw handtekening nodig.
Schade formulieren en ook andere formulieren kunt u hier downloaden van onze download pagina.

Bent u onderweg?
Wanneer u onderweg bent en schade krijgt kunt u uw schade ook direct online bij ons melden.
Schade per mobiel melden kan hier via mobielschademelden app.

Belangrijke tips!
• Tip 1. Erken nooit aansprakelijkheid aan een tegenpartij. 
Het is in uw eigen voordeel om niet op voorhand aansprakelijkheid te erkennen bij de afwikkeling van een schade.
• Tip 2. Behoefte aan een onafhankelijk expert? Wij regelen het voor u!

We kunnen op korte termijn een onafhankelijk expert inschakelen voor de afwikkeling van uw schade. Deze expert is afkomstig van een erkend gecertificeerd bureau. 

Schadevoorbeelden

Vergoeding schade aan 16-jarige tractor
Een mechanisatiebedrijf heeft een tractor van een klant voor reparatie in diens werkplaats. Tijdens de reparatieduur krijgt de klant als vervangend object een 16 jaar oude tractor mee uit de handelsvoorraad. Onverhoopt krijgt de klant een ongeval met de tractor. De tractor is totaal verloren en blijkt nog een aanzienlijke dagwaarde te hebben. Binnen Mechanisatie Verzekerd wordt deze schade vergoed, omdat de handelsvoorraad tot 20 jaar een casco dekking kent.

Foutieve reparatie
Een medewerker van een mechanisatiebedrijf heeft tijdens een reparatie aan een aardappelrooier de lagers vervangen. Tijdens het rooien is één van de lagers afgebroken waardoor een as is kromgetrokken en de rooimat is beschadigd. Binnen Mechanisatie Verzekerd is de schade aan de as en rooimat gedekt onder de rubriek schade aan cliëntenobjecten. De schade aan de lagers valt onder het zogenaamde ondernemersrisico.

Ongeval met een kraan
Een mechanisatiebedrijf heeft volgens de geldende richtlijnen een keuring aan een autolaadkraan uitgevoerd. Tijdens werkzaamheden op locatie is één van de stempelkokers gescheurd met als gevolg dat de kraan is omgevallen. De kraan heeft hierbij de bovenverdieping van een woning geraakt, waar twee bouwvakkers aan het werk waren. Eén van de bouwvakkers heeft hierbij letsel opgelopen. Het mechanisatiebedrijf is aansprakelijkheid gesteld voor de gevolgschade.

Ongeval met een carnavalswagen
Tijdens een carnavalsoptocht komt een bezoeker met zijn been onder een carnavalswagen terecht. De vraag is: wie draait voor de kosten op? Met de praalwagenverzekering is de eigenaar, bouwer en organisator van de optocht verzekerd.

Bekijk hier de folder praalwagenverzekering en aanvraagformulier praalwagenverzekering of ga naar de downloadpagina.